söndag 19 oktober 2008

Sparka på dem som ligger ner...

I torsdags var det fullmäktigemöte i Borås. Denna bevittnades av några hemlösa. Dessa hemlösa blev både högljudda och störande vilket föranledde att Fullmäktigeordföranden Maj Steen(M-såklart!) uttalade sig: "Deras uppträdande spär bara på den ALLMÄNNA bilden att många hemlösa inte klarar av att bo i bostadshus." Nytt citat: "Det märktes på vårt möte att många inte kan följa de enkla ordningsregler som finns för ett fullmäktigemöte. Klarar man inte att sitta tyst på ett fullmäktigemöte så klarar man inte att bo på ett normalt sätt i en lägenhet" Hon menar alltså att man inte klarar av att sköta ett boende om man försöker göra sin röst hörd? Man ska ha i åtanke att dessa hemlösa är helt utanför den demokratiska arenan. Genom att de inte har en folkbokföringsadress så innebär det att de heller inte får någon röstsedel. Hur fan ska de kunna göra sina röster hörda när de är utestängda från den politiska arenan? Dessa människor har inget att förlora. De har inget hem, ingen värme, ingen el, inga datorer och definitivt ingen blogg att vädra sina åsikter i. Man kan skämtsamt säga att de är finanskrisens stora vinnare för de har inte de problemen med miljonförluster i aktieras.
Åter till fullmäktige...
Maj Steen såg till att Securitas larmades men de nonchalerade larmet och kom aldrig till fullmäktigesalen. En stor eloge till detta vaktbolag. Jag ställer då frågan till Maj Steen. Hur ska moderaterna kunna styra en kommun när de inte är villiga att själva ta itu med människors reaktioner som deras politik leder till?
Den människosyn som Maj Steen visar är horribel och ett resultat av den högerpolitik som hon representerar. Inför OS 1936 rensades Berlins gator ifrån hemlösa, tiggare och lösdrivare. Dessa tyskar sattes i läger för att visa världen vilken fantastiskt land Tyskland var. Vi vet alla vilka som hade makten då och vi vet också att det är det logiska slutmålet för en högerpolitik...

1 kommentar:

Milla sa...

Delar din syn vad gäller hemlösas rätt att yttra sig i samhället. Politikerna i salen kanske kände sig hotade? Det kanske är lämpligt att ha ordningsvakt i salen på mötena. Detta med tanke på de allt frekventare hoten mot våra folkvalda. Dessvärre bidrar ju den här typen av uttalanden från politiker till politikerföraktet. Märkligt att man inte förstår så enkel psykologi som att alla vill bli respekterade. Sedan håller jag inte med om att högerpolitik med nödvändighet leder till nazism. Det är ju att hårddra det hela vilket sällan till något positivt.